De stad brengt vertegenwoordigers vanuit het onderwijs samen met relevante partners die in Eeklo actief zijn. Dit leidt vaak tot gedragen initiatieven die op maat van Eeklo worden uitgewerkt. Mooie voorbeelden hiervan zijn het directieoverleg lager en secundair, het uit de schoot van het jeugdwelzijnsoverleg geboren overleg onderwijs-welzijn, de brugfiguur ... In deze overlegstructuren worden relevante thema's en initiatieven besproken, worden de scholen en hun gezinnen begeleid in de vele welzijnsvraagstukken die op hen afkomen en wordt participatie van kinderen en jongeren gestimuleerd.

Stand van zaken - indicator

G

Stand van zaken

2023: In 2023 vonden opnieuw drie directieoverleggen plaats. Deze hebben een deel voor lager, een gemeenschappelijk deel en een deel voor secundair. De aanwezigheid en het enthousiasme van de directies toont een duidelijke nood aan afstemming met het lokaal bestuur en met elkaar. 

De jeugdraad legde zijn eerste contacten met de verschillende leerlingenraden.

De verschillende jongerenwerkingen hebben met de directies afgestemd om maandelijks een dag aanwezig te zijn op de verschillende scholen. Er zijn enkele thema's (veerkracht, pesten, gendergelijkheid ...) die als kapstok worden gebruikt, maar het doel is vooral dat jongeren de verschillende werkingen leren kennen en dat ze ook met vragen laagdrempelig naar de jongerenwerkers kunnen gaan. Elke school zal een ruimte inrichten waar de jongerenwerkers maandelijks zullen staan, maar ook waar info rond dat thema en de werkingen kan opgehangen worden.

Op vraag van de scholen werd ook gestart met een nieuw overleg rond polarisering. De scholen willen netoverschrijdend werken aan een diversiteitsbeleid, maar met concrete actiepunten per campus. Dit overleg wordt vanuit de stad getrokken, maar wordt begeleid door het Agentschap Integratie en Inburgering.

Status

in uitvoering

Financiële tabel 2023

MJP 2023 JR 2023
Exploitatie
Uitgaven 800,00 228,50
Totaal Exploitatie -800,00 -228,50