De stad heeft nu al zoveel mogelijk aandacht voor Duurzaam aankopen. Dit is het inzetten van koopkracht met het oog op maximale positieve ecologische, sociale en economische impact doorheen de levensduur van producten, diensten en werken.

Circulair aankopen gaat een stap verder: energie- en materiaalkringlopen worden daarbij actief gesloten doorheen de ganse leveringsketen. Daarbij worden negatieve milieu-impact en het creeëren van afval zo veel mogelijk vermeden. Het zet in op de veranderende, functionele behoefte van gebruikers binnen een organisatie. Het stimuleert maximale samenwerking & co-creatie met alle actoren die kunnen bijdragen tot het sluiten van de keten.
De focus ligt bij circulair aankopen op het maximaal behouden van waarde van de aan te kopen producten, componenten en materialen.

Kwaliteit (toelichting)

2022:

Er waren geen dossiers waar een circulaire aanpak mogelijk was of de beste optie was. Wel wordt steeds ingezet op 'zo duurzaam mogelijk', via bijvoorbeeld de productfiches voor duurzaam aankopen van de Vlaamse overheid.

Kwaliteit (indicator)

O

Financiële tabel 2022

JR 2022 Kost_2022 Opbrengst_2022

Status

in voorbereiding